Principală » Fişiere » » Filme, actori, regizori [ Home ]

Lucian Pintilie (1933 - 2018) -


Genuri: Biografie

Format: -

Marime: -

Audio: -

Subtitrare: -


 
[ Imagine ] 2018-05-17, 11:10
Lucian Pintilie (1933 - 2018)



Regizor, scenarist, producător, actor, nascut la 09.11.1933 in Tarutino, Basarabia, România (acum Tarutyne, Odessa, Ucraina)
A fost un regizor de teatru și film român. Filmele și montările sale au provocat mari controverse astfel încât a fost invitat de regimul comunist să emigreze.
A absolvit Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, a montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra, interdicția de a mai lucra în România îl determină să se expatrieze în 1975 ,a continuat în străinătate seria spectacolelor de teatru montate pe câteva din scenele importante ale lumii.



Filme cu Lucian Pintilie

Portret - Lucian Pintilie (1991) - el însuși
Realitatea ilustrata (1969)
Valurile Dunării (1960)

Filme regizate de Lucian Pintilie

Tertium non datur (2006)
Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003)
După-amiaza unui torționar (2001)
Terminus paradis (1998)
Prea târziu (1996)
Lumiere et compagnie / Lumiere and Company (1995)
Un été inoubliable / O vară de neuitat (1994)
Balanța (1992)
De ce trag clopotele, Mitică? (1981)
Paviljon VI / Salonul nr. 6 (1978)
Paviljon broj VI / Salonul numărul 6 (1973)
Reconstituirea (1971)
Duminică la ora 6 (1966)
1 Aprilie (1958)

Filmografie - producător

Sieranevada (2016)
Balanța (1992)
Piața Universității - România (1991)

Filmografie - coproducator

Undeva la Palilula (2012)

Filmografie - scenarist

Tertium non datur (2006)
După-amiaza unui torționar (2001)
Prea târziu (1996)
Stare de fapt (1996)
Un été inoubliable / O vară de neuitat (1994)
Balanța (1992)
De ce trag clopotele, Mitică? (1981)
Reconstituirea (1971) - scenarist
Duminică la ora 6 (1966)

Filmografie - mise en scene

Terminus paradis (1998)

Filmografie - Echipa

Le canard sauvage (1982)

Filmografie - asistent regie

Comoara din Vadul Vechi (1964)

Odihnească-se în pace !
Categorie: Filme, actori, regizori | Adăugat de: bronson | Tag-uri: Lucian Pintilie, biografie
Vizualizări: 139 | | Comentarii: 0
**
Total comentarii : 0
 
Nea÷aoü oaáëîíu äëy ?eîç. E?aneâué äeçaéí äëy naéoîâ.
..
Pe acest site, veti gasi link-uri care duc la fisiere video si audio.
Aceste fisiere sunt stocate în alta parte pe internet si nu sunt o parte a acestui site.